Volgende week in De Lawei

DRACHTEN - In De Lawei in Drachten zijn vanaf volgende week de volgende shows te zien.

Yvonne van den Eerenbeemt | Ontruimingsoefening

Hoe kan er nou een veiligheidsplan getest worden zonder dat bezoekers hier last van ondervinden? Vind maar eens een artiest die gek genoeg is om de voorstelling te laten onderbreken voor een dergelijke oefening! Behalve…Yvonne van den Eerenbeemt. Deze cabaretière lanceerde zichzelf bij het grote publiek met de voorstelling Sirene, die zich helemaal rondom een ontruimingsoefening in het theater afspeelt. Kom donderdag 11 oktober om 20.00 uur naar de gratis cabaretvoorstelling Sirene van Yvonne van den Eerenbeemt en help met een ontruimingsoefening!

Het Groot Niet Te Vermijden

Het Groot Niet te Vermijden maakt al jaren muziek om naar te kijken en theater om op te dansen. Ook in de nieuwe humoristische muziekvoorstelling The Inevitables nemen de mannen de toeschouwers mee op bliksembezoek langs alle muzikale uithoeken van de wereld. Elk genre waar Het Groot zich aan waagt wordt gebracht met een indrukwekkend muzikaal vakmanschap om vervolgens net zo makkelijk weer kapot gemaakt te worden met één van de vele hilarische en onnavolgbare persiflages. Vrijdag 12 oktober om 20.00 uur zijn deze multi-instrumentalisten te bewonderen.

Meet Fred | Engels gesproken

Fred is een stoffen pop van amper een liniaal lang. De arme ziel voert elke dag strijd tegen de vooroordelen. Eigenlijk wil Fred gewoon een normale vent zijn, onderdeel van de échte wereld, met een baan en een leuke vriendin. Maar wanneer hij zijn Puppetry Living Allowance, een soort uitkering voor poppen, dreigt te verliezen, rolt z’n leven van ’t padje en verliest hij de controle. ,,Scherp, grappig en enorm vermakelijk”, schreef The Guardian. Bevat hier en daar grof taalgebruik én naakte poppen, dus wees gewaarschuwd. Ontmoet Fred vrijdag 12 oktober om 20.30 uur in De Lawei.

Gravity & Other Myths | uit Australië

Gravity & Other Myths uit Australië verovert de wereld met een eigenwijze vorm van vernieuwend circustheater. De groep won al vele internationale prijzen. In hun voorstelling Backbone dagen de tien performers en twee muzikanten elkaar uit in een decor met houten palen, stenen, aarde, emmers, en heel veel betoverend licht. De acrobaten testen elkaars kracht en uithoudingsvermogen in scènes die afwisselend poëtisch, spectaculair of grappig zijn. Deze bijzondere voorstelling is in het Noorden alleen te zien in Drachten op zaterdag 13 oktober om 20.00 uur.

Film & Food: Constructing Albert

Nadat El Bulli, het grootste restaurant in de geschiedenis, sluit, probeert chef Albert Adrià uit de schaduw van zijn oudere broer, de wereldberoemde Chef Ferran Adrià, te stappen. ‘s Werelds meest ondergewaardeerde chef gaat op zoek naar zijn eigen succes met als doel: een van de beste restaurants ter wereld openen. Albert brengt vervolgens een revolutie teweeg in de manier waarop eten wordt ervaren. Voorafgaand aan de film worden er een aantal heerlijke gerechten geserveerd geïnspireerd op de film. Voor €27,50 mag iedere bezoeker drie van de zes gerechten proeven en naar de film. Geniet van de Film & Food special donderdag 11 oktober om 19.00 uur.

Meer informatie en kaarten via www.lawei.nl