Stel maakt zonder toestemming gebruik van woning van vakantiegangers in Gorredijk

Gorredijk - Een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 30-jarige vrouw uit de Filipijnen zijn maandag aangehouden, nadat zij zonder toestemming gebruik maakten van het huis in Gorredijk van mensen die op vakantie waren. Dit meldt de politie Oost-Fryslân op Facebook. Een alerte buurman, die op de woning zou passen, merkte dat er licht brandde en ging op onderzoek uit.

Tot zijn verbazing deed er de 32-jarige man open. Hij vertelde dat hij toestemming van de bewoners had om in de woning te verblijven, omdat hij zelf geen huis heeft. Tevens stond er een vreemde auto op de oprit.

Uit een telefoontje naar de buren die op vakantie waren kwam meteen naar voren dat zij hier geen toestemming voor hadden gegeven, waarna de buurman de politie inschakelde.

Bij aankloppen van de politie deed dezelfde man open. Wat bleek? De bewoners waren op vakantie gegaan en maakten gebruik van een bedrijf in de buurt van Schiphol dat ‘Valet parking’ aanbiedt, waar de mannelijke verdachte werkzaam is. De vakantiegangers hadden de autosleutels, met daaraan de huissleutels, afgegeven aan deze werknemer zodat hij de verdere zorg van het parkeren en dergelijke over kon nemen. Alle nodige gegevens waren zodoende bekend bij de werknemer, dus hij kon zonder problemen naar hun huis rijden.

Bij aankomst van de politie had de werknemer daar, samen met zijn vriendin, al intrek genomen in het huis van de vakantiegangers. Tevens maakten ze al volop gebruik van alle voorzieningen in de woning.

Nadat duidelijk was dat dit alles zonder toestemming van de eigenaren van de woning gebeurde, zijn zowel de man als zijn vriendin aangehouden en ingesloten voor verhoor en onderzoek. In de woning zijn drugs aangetroffen die van de verdachten zijn.

De auto die voor de woning stond is ook in beslag genomen. Het lijkt erop dat deze ook zonder toestemming door de man is meegenomen. Tevens was de man in het bezit van nog meer autosleutels, hier wordt momenteel onderzoek naar gedaan door de politie. Mogelijk heeft de man al van meer woningen gebruik gemaakt terwijl de eigenaren op vakantie waren.

De Filipijnse vriendin van de 32-jarige verdachte is vermoedelijk illegaal in Nederland. Ook hier gaat de politie nog onderzoek naar doen.