Weense sfeer in concert Oosterwolde

OOSTERWOLDE - Het Chr. gemengd koor De Lofstem brengt vrijdag 12 oktober om 19.30 uur de première van haar Weens Concert in Het Anker in Oosterwolde.

In de grote zaal van “Het Anker” aan de Jan Frankensingel 30 aldaar kunnen zang- en muziekliefhebbers dan genieten van een keur aan bekende volksliederen, opera- en operettemelodieën en Weense walsmuziek.

Het koor heeft zich voor dit bijzondere concert verzekerd van de medewerking van het unieke Saxofoonorkest uit Drachten o.l.v. Karl Veen. In dit ensemble bespelen (semi-)beroepsmusici diverse saxofoons, variërend van de hoge sopraan- tot de grote tubasax.

Dirigent Johan Rodenhuis heeft voor dit concert een zeer gevarieerde muziekkeuze gedaan, waarin De Lofstem duidelijk laat horen dat zij ook dit repertoire met groot plezier zingt. Zo wordt onder meer het bekende Komm holder Lenz van Haydn uitgevoerd, net als het vrolijke Napolitaanse volksliedje Tiritomba en het speelse Wenn Zigeuner Hochzeit machen.

Een feest van herkenning vormen in dit concert de operettemelodie Lippen Schweigen, het bekende Slavenkoor uit de opera Nabucco van Verdi, het romantische Dunkelrote Rosen en de bekende Radetzkymarsch, waarbij koor en orkest zeer harmonieus samenwerken. Een zeer toepasselijke bijdrage wordt verzorgd door de vaste begeleidsters Ruth Pos (piano) en Jannie Oostingh (orgel). Zij spelen de prachtige melodie Wien bleibt Wien van Joh. Schrammel.

Nadat Het Saxofoonorkest enkele bekende Hongaarse dansen van Joh. Brahms en de mars Berliner Luft van Paul Lincke heeft vertolkt, mag vanzelfsprekend één nummer in dit Weens Concert niet ontbreken: An der schonen blauen Donau van Joh. Strauss, eveneens vertolkt door Het Saxofoonorkest. Daarin laat het ensemble nog eens haar unieke karakteristieke geluid horen.

Kaarten voor dit feestelijke Weens Concert zijn in voorverkoop te verkrijgen via 0516-514848 / 520717 of ’s avonds aan de zaal.