Volgende week in De Lawei

DRACHTEN - In De Lawei in Drachten zijn volgende week deze optredens te zien.

Nazomerse wijnproeverij

Dat de zomer inmiddels ten einde is gekomen betekent natuurlijk niet dat er niet meer genoten mag worden. Daarom organiseert De Lawei op woensdag 10 oktober om 18.00 uur een nazomerse wijnproeverij. Op deze avond wordt er een driegangendiner geserveerd met bij elke gang een bijpassende wijn. Waarom die wijn zo goed bij het gerecht past wordt verteld door een kenner. Het wordt dus hemels genieten van de lekkerste gerechten en complementaire wijnen tijdens de nazomerse wijnproeverij.

Niet zeiken, voetballen

Voor het eerst in de geschiedenis trekt een actieve voetbalscheidsrechter volle zalen in het theater. Bas Nijhuis blijkt zelfs een heuse rasentertainer te zijn! Met presentator Eddy van der Ley, auteur van de bestseller Niet zeiken, voetballen!, vormt hij op de planken een geoliede twee-eenheid. Deze avondvullende show geeft een kijkje in de sfeer en dynamiek van het stadion, de kleedkamer en het voetbalveld. Brandende vragen kunnen tijdens en na de voorstelling gesteld worden. Niet zeiken, voetballen! is op dinsdag 16 oktober om 20.15 uur te zien in De Lawei.

Soundos

Op televisie is Soundos vaak te zien als presentatrice, maar het theater voelt als thuiskomen voor de comédienne. El Ahmadi is al 10 jaar lid van het bekende gezelschap Comedytrain en draait al jaren met succes mee in de cabaretwereld. In Niets te verliezen stelt Soundos zich kwetsbaar op een geeft zich he-le-maal. Kom op woensdag 17 oktober naar De Lawei en lach met Soundos mee tijdens de try out van deze hilarische voorstelling, want zeg nou eerlijk: wat valt er te verliezen?

Theatertroep

De Theatertroep rolt na het festivalseizoen de zalen in om daar de zomer voor te zetten. Het resultaat is een programma met een breed scala aan schaamteloze sketches, lollige liedjes, vette valpartijen, prutserige parodieën door halfslachtige hansworsten en gluiperige goochelaars. En natuurlijk opnieuw met liedjes, dansjes, sketches en special effects in sneltreinvaart. Bezoek deze hedendaagse vaudeville op donderdag 18 oktober om 20.15 uur in De Lawei.

Erik van Muiswinkel

In De Oplossing probeert Erik van Muiswinkel de ramen en deuren van zijn leven open te gooien. Maar lukt dat ook? Honderd minuten lang is van Muiswinkel afwisselend vader, kleuter, puber, ouwe lul, alfaman, betadromer, meester en discipel, in een stroom van enerverende en hilarische verhalen. Een cabaretvoorstelling voor ieder nieuwsgierig mens van tien tot honderd jaar. Te zien op vrijdag 19 oktober om 20.15 uur.

Sjors van der Panne

Zanger Sjors van der Panne overtuigde televisiekijkend Nederland tijdens de 2014-editie van The Voice of Holland. Het is zijn stem en zijn voorkomen, zijn passie voor tekst en muziek en de manier waarop daarmee de tijd stil komt te staan. Wie bij een concert van Sjors van der Panne is geweest, zal dat niet snel vergeten. Sjors reist met eigen werk en de mooiste vertolkingen van Nederlandstalige bodem het land door. Op zaterdag 20 oktober om 20.15 uur is Drachten aan de beurt!

The Children Act | Film

De 17-jarige Adam heeft leukemie en zal zonder een bloedtransfusie niet lang meer leven. Vanwege zijn geloof als Jehovah’s getuige weigert Adam de noodzakelijke medische hulp te accepteren. Rechter Fiona Maye (Oscarwinnares Emma Thompson) moet besluiten of Adam te jong is om zelf over leven en dood te beslissen of dat het recht op vrije wil toch zwaarder weegt. De uitspraak heeft hoe dan ook grote gevolgen voor hen beiden. Om de filmavond compleet te maken kan er in theatercafé Hopper genoten worden van een heerlijk filmarrangement voor € 22,50. Het arrangement bestaat uit een filmkaartje, eten en een drankje.

Meer informatie en kaarten via www.lawei.nl