Drachten zet mensen in Beweging

DRACHTEN - Op het terrein van de Vrije Baptistengemeente Bethel in Drachten werd afgelopen zondag de BattleRUN 2018 gehouden.

Het weer had niet beter kunnen zijn voor de lopers die zich al vroeg melde bij de inschrijfbalies melde en zich rustig gingen voorbereiden op de loop. Om 15.00 uur was dan het startsein van de 8 kilometer waarna de 5 en de 1 kilometer volgde voor de kinderen. Een hardloopwedstrijd voor alle leeftijden wat wel weer bleek doordat de jongste deelnemer 3 jaar en de oudste 73 was.

Initiatiefneemster Margriet van de Veen: ,,We hebben weer net zoveel lopers als vorig jaar en dat is fantastisch. En het mooie is dat we allemaal hetzelfde doel hebben. We komen in beweging voor een ander.”

Dit jaar is er door de organisatie gekozen voor twee regionale goed doelen: Ronald Mc Donald Hoeve te Beetsterzwaag en Stichting Present Smallingerland. Beide stichtingen mogen het behaalde bedrag van € 5.800,00 verdelen. Een fantastische prestatie van alle deelnemers van deze tweede editie van de BattleRUN.

Een dank gaat nog uit naar de samenwerkingspartners SportsDrachten en Veneboer Sports die samen met de Vrije Baptistengemeente Bethel dit alles mogelijk hebben gemaakt.