Gorredijkster scholen halen 10.000 euro op voor Unicef

GORREDIJK - Basisscholen in Gorredijk hebben 10.609,34 euro opgehaald voor Unicef tijdens de Sponsorloop.

Is het een bedrag van 4 of 5 cijfers voor de komma? Dat was maandagmiddag 8 oktober de grote vraag voor alle aanwezigen bij de uitreiking van de cheque door de deelnemende scholen aan Unicef consulente Marianne Goudswaard.

Wat een prachtige middag werd het toch, vrijdag 21 september. De dag waarop de Unicef werkgroep Gorredijk voor de 6e keer een Sponsorloop had georganiseerd voor de groepen 5, 6, 7 en 8 van alle drie basisscholen uit Gorredijk. Een kleine 350 leerlingen hebben enorm hun best gedaan om zoveel mogelijk sponsors te vinden en daarmee geld in te zamelen voor het goede doel. Na een gezamenlijke warming-up onder leiding van Wietske Beenen van sportcentrum Kortezwaag werd het startschot gegeven door de Olympisch kampioen shorttrack, Suzanne Schulting en konden de kinderen de rondjes gaan rennen.

De opbrengst is deze keer voor het project: Een wereld zonder Kinderarbeid! In de week voorafgaand aan de sponsorloop hebben de kinderen op school een gastles gevolgd zodat ze goed op de hoogte waren waar ze voor gingen lopen. Door een financiële bijdrage van de Lionsclub Opsterland en sponsoring van Albert Heijn Gorredijk (flesjes water en ijsjes) kon de organisatie alles bekostigen. Al het geld dat de kinderen bij elkaar gelopen hebben gaat dus ook echt naar Unicef.

Het totale bedrag is € 10.609,45. Een geweldige opbrengst is het geworden. Ankie de Jong en Karin de Boer van Unicef werkgroep Gorredijk kijken terug op een zeer geslaagde Sponsorloop en bedanken nogmaals alle deelnemers, sponsoren en vrijwilligers voor hun enthousiaste bijdrage.