CBS de Arke doet mee aan Parasport-project

NIJ BEETS - Basisschool CBS de Arke uit Nij Beets doet donderdag 11 oktober mee aan het project Meet & Greet met de Fryske Parasporthelden van Sport Fryslân.

Nederlands Paralympisch CP-voetballer (doelman) Stefan Boersma vertelt in de klas hoe het is om te sporten met een handicap. Daarna ervaren de leerlingen zelf hoe dit is.

De Fryske Parasporthelden hebben vorig schooljaar hun verhalen verteld op vele basisscholen in Friesland en ook dit schooljaar komen ze weer in actie. Want hoe is het om bijvoorbeeld te sporten terwijl je visueel beperkt bent? Of kun je wel zwemmen met één been? De parasporters willen met deze presentatie op scholen hun persoonlijke verhaal en de weg naar succes vertellen.

Daarnaast laten ze zien wat ze juist wél kunnen. Stefan vertelt donderdag zijn bijzondere verhaal en ook is er een interactief gedeelte waarbij de leerlingen zelf ervaren hoe het zou zijn als zijzelf een lichamelijke handicap zouden hebben.

Het project Meet & Greet met de Fryske Parasporthelden wordt georganiseerd door Sport Fryslân en wordt mogelijk gemaakt door NSGK en FB Oranjewoud.

Over Sport Fryslân

Bijna één op de drie Friese inwoners beweegt te weinig. Elke dag weer Sport Fryslân zich in om deze 240.000 inactieve Friezen in beweging krijgen. Daar werken ze samen aan met de provincie, gemeenten, verenigingen, commerciële en maatschappelijke partners, gezondheidsinstellingen, vrijwilligers en de inwoners van Friesland. Gezamenlijk aan de slag voor een vitaal Fryslân.