Open dag en bezichtiging nieuwe locatie bij Voedselbank Smallingerland

DRACHTEN - Voedselbank Smallingerland houdt zaterdag 20 oktober een open dag en een bezichtiging op haar nieuwe locatie.

Iedereen die geïnteresseerd is in het werk van de voedselbank is van harte welkom. Veel voedselbanken houden open huis in de Week van de Voedselbanken. In deze week vallen zowel Wereld Armoede- als Wereldvoedseldag; twee relevante thema’s voor voedselbanken. Zij zamelen immers voedsel in dat anders verspild zou worden en delen dat uit aan de armsten in de samenleving

Voedselbank Smallingerland helpt elke week 180 huishoudens aan een voedselpakket. Het streven is om wekelijks zo’n 25 producten uit te delen die voldoen aan de Schijf van Vijf.

Voorzitter Bonny Veenstra: ,,Wij ontvangen voedsel van veel bedrijven in de gemeente, vooral van supermarkten en bakkers, maar ook van andere bedrijven. Veel van het voedsel dat wij ontvangen, zou anders vernietigd moeten worden. Dankzij speciale wetgeving van de Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit mogen wij, onder strikte voorwaarden, veel producten nog wel uitreiken. Natuurlijk staat de voedselveiligheid hierbij voorop. Ook kerken, sportverenigingen en scholen houden regelmatig inzamelingacties voor de voedselbank.”

Op de open dag kunnen bezoekers zelf zien hoe de voedselbank werkt en wat er zoal bij komt kijken om een voedselpakket samen te stellen. Er zijn rondleidingen, presentaties en een verloting met rad van fortuin.

De Open Dag vindt plaats op onze nieuwe locatie, waarin wij vanaf 1 juni gehuisvest zijn. Iedereen is zaterdag 20 oktober welkom van 11.00 uur tot 15.00 uur. Aanmelden is niet nodig. Het adres is De Giek 22A in Drachten.

Meer informatie over de Voedselbank op www.voedselbanksmallingerland.nl.