Gorredijk doet zichzelf tekort tegen Oldemarkt

OLDEMARKT - VV Gorredijk heeft zondag met 1-1 gelijkgespeeld tegen Oldemarkt. de Gordyksters deden zich daarmee tekort.

en blessurelijst begint aan Gorredijkster kant zorgelijke vormen aan te nemen, zodat er door trainer Jellema flink gepuzzeld kon worden. Oldemarkt was vorig seizoen twee keer de baas over de blauw-witten, maar na de wedstrijd van zondag was de conclusie dat Gorredijk zichzelf tekort had gedaan.

Gorredijk zocht vanaf de aftrap direct de aanval en dat leidde al binnen een minuut tot een dot van een kans voor Milan van der Zee. Gorredijk bleef het initiatief houden en zocht veelal over de flanken de aanval; Oldemarkt kon daar maar weinig tegenover zetten; van achteruit werd, veelal op goed geluk, de lange bal gehanteerd.

Toch kwam de thuisclub op voorsprong. In de 25ste minuut kwam de bal aan de linkerkant van het veld, waar rechtsback Jan van der Leeuw een duw in de rug kreeg die hem bijna achter de hekken deed belanden. De arbiter vond de overtreding niet zwaar genoeg en liet doorspelen; de afgemeten voorzet kon door Jorrid Minnema simpel worden binnengetikt: 1-0. In het resterende gedeelte van de eerste helft ging Gorredijk nog meer op zoek naar een doelpunt, maar zonder resultaat.

Na rust kwam Gorredijk goed uit de startblokken en was het wederom binnen de minuut raak, nu werd echter de inzet nog van de lijn gewerkt. Gorredijk was gedurende de hele tweede helft de bovenliggende partij, zocht steeds nadrukkelijker de aanval, maar de bal wilde er maar niet in.

Oldemarkt veranderde niets aan de eigen speelstijl; het was vrouwen en kinderen eerst, de bal naar voren rammen en maar zien of het een beetje goed uitkomt. De gerechtigheid kwam dan uiteindelijk dan toch nog in de slotminuten van de wedstrijd. Jesmer de vries begon een solo begon en werd in de zestien onderuit gelopen. De toegekende penalty werd door de Vries zelf onhoudbaar achter de goalie geschoten: 1-1. De tijd was toen nog te kort voor Gorredijk om op jacht te gaan naar de volle buit.

Zondag mag de ploeg op het eigen sportpark Havelte ontvangen.