Kinderboekenweek feestelijk afgesloten op obs de Flecht Lippenhuizen

Lippenhuizen - De activitetenzaal van It Kobunderhûs was dinsdagavond voor het eerst volledig door school gevuld met publiek in verband met de presentatie van de Kinderboekenweek 2018.

Deze avond verzorgden alle kinderen van obs de Flecht een presentatie met betrekking tot het thema Vriendschap met als motto “Kom erbij”. De openingsact werd verzorgd door een zang- en dansgroep bestaand uit kinderen van alle groepen van de Flecht met het lied ‘Kom erbij”. Bij binnenkomst lagen op alle stoelen een rood en groen hartje. Dit hadden de toeschouwers nodig om met groep 7/8 mee te kunnen doen. De leerlingen van groep 7/8 verzorgden namelijk een interactieve vragenronde, waarbij een rood of groen hart moest worden opgestoken. Ook zongen ze het lied van Claudia de Brei “Mag ik dan bij jou?”

Interactief spel

Groep 5/6 heeft met alle kinderen een boek samengevat en daarnaast een interactief spel gespeeld met het publiek. In het publiek werden kaartjes uitgedeeld en daarna was het zoeken geblazen om het juiste duo te formeren. Wie hoort er bij Hylke? Natuurlijk Sietze zijn tweelingbroer uit de serie van de Kameleon. Dit zoeken naar de juiste partner zorgde voor hilarische taferelen.

Groep 1/2 had een toverfee, die de kluts kwijt was en zij husselde met de garde als toverstaf, diverse boeken door elkaar. Hierdoor ontstond een grappig verhaal, waarbij roodkapje, de wolf, ridders, dino ’s en elfjes uiteindelijk vrienden werden en ze allemaal bij grootmoeder taart gingen eten. Groep 3/4 droeg een prachtig mooi gedicht voor en speelde het hartenspel met de zaal. Als afsluiting werd het lied “Boekenwurm” van Kinderen voor Kinderen gezongen en na het nuttigen van een drankje keerde iedereen enthousiast en zeer tevreden huiswaarts.

Foto’s obs De Flecht