Lets Café Ureterp en Repair Café Beetsterzwaag slaan handen ineen

BEETSTERZWAAG - Lets Café Ureterp en Repair Café Beetsterzwaag slaan zaterdag 27 oktober de handen ineen.

Wat kan het lastig zijn als er een draadje los bungelt. Je vest rafelt steeds een beetje verder uit. Of de goede oude radio geeft geen kik meer. Zelf repareren kan niet iedereen. Wat fijn als er dan mensen in je buurt zijn die het wel kunnen en het leuk vinden om het voor je doen. Deelnemers van de Lets Ruilkring. Of vrijwilligers van het Repair Café. Je moet hen wel even opzoeken, je vindt ze niet in de winkelstraat.

Maar ze komen zaterdag 27 oktober naar De Wier. Van 13:30 uur tot 16:00 uur kun je kennismaken, diensten zoeken en aanbieden. Maar natuurlijk ook spullen meenemen die je wilt laten repareren. Een vest met een gat, een rugzak die genaaid moet worden. Een mixer die stottert, een radio die stil zwijgt of een CD speler die je mooiste CD heeft ingeslikt. Het moet wel draagbaar zijn. Een fiets kan best, maar een koelkast gaat ons te ver. En als de reparatie lukt: een dikke nota? Of helemaal gratis? Een dikke nota laten we aan de vakhandel over. Voor reparaties die daar thuishoren, vanwege garantie of vanwege vereiste deskundigheid.

Helemaal gratis dus? Het voelt niet altijd fijn als iemand je helpt en je kunt niets terugdoen. De Lets Ruilkring heeft daar een mooie oplossing voor: je ‘betaalt’ met punten die je met eigen talent kunt verdienen. Want iedereen heeft wel talent. Iedereen kan wel iets waar een ander blij van wordt. Het Repair Café werkt zo (nog) niet. Elke laatste zaterdag van de maand (behalve oktober 2018!) vind je ze in activiteitencentrum It Klaverblêd, Vlaslaan 11, Beetsterzwaag. De huur daarvoor moet worden voldaan in Euro, helaas niet in Lets-punten. Vandaar dat je een fooienpot aantreft. De fooi is vrijblijvend.

Zo hopen we mensen een beetje dichter bij elkaar te brengen, oog te krijgen voor elkaars talenten en onze leefomgeving wat minder te belasten met weggegooide spullen.

Informatie:

Lets Ruilkring Ureterp: www.letsdrachten.nl

Repair Café Beetsterzwaag: www.repaircafebeetsterzwaag.nl