Praktijkleerplaats SBB Jubbega ontvangt cheque van Vermilion Energy Omgevingsfonds

JUBBEGA - Roel Vriesema, boswachter Staatsbosbeheer Zuid-Oost Friesland, ontving vrijdag een cheque van 10.000 euro van Lianne Brugman van het Vermilion Energy Omgevingsfonds.

Het geld is bestemd voor de Praktijkleerplaats Jubbega. De leerwerkplaats die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans geeft een diploma in de groensector te behalen had een ernstig tekort aan gereedschap. Dit is met de donatie van Vermilion opgelost.

Stevig gereedschap

De leerwerkplaats in Jubbega was al enige tijd een leerbedrijf voor leerlingen en stagiaires van verschillende opleidingen en is sinds 2017 officieel praktijkopleider. Om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt goed op te kunnen leiden is stevig gereedschap nodig. Het ontbrak echter aan financiële middelen om nieuwe apparatuur aan te schaffen.

Om dit probleem op te lossen diende het Buitenfonds een verzoek in bij het Vermilion Energy Omgevingsfonds. Zij gaven graag gehoor aan dit verzoek en doneerde het volledige streefbedrag van 10.000 euro. De overhandiging werd bijgewoond door een groep gediplomeerde leerlingen, die het leerwerktraject hebben gevolgd.

Award

Leerwerkplaats Jubbega heeft als doel om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven om te werken in het groen, te leren én een diploma te halen. Dit is mogelijk gemaakt door de succesvolle samenwerking tussen de gemeenten Heerenveen, Opsterland en Ooststellingwerf, het Nordwin College en Staatsbosbeheer. Praktijkleerplaats Jubbega won eerder deze maand de RBB-award, een prijs voor de beste initiatieven in het ‘Leren in Uitvoering’.