Fairtradelied bij uitreiking certificaten in Fairtrade gemeente Opsterland

Bakkeveen - Tijdens de Landelijke Fairtrade Week worden woensdag 31 oktober certificaten uitgereikt aan twee scholen en een café in Bakkeveen.

De certificaten zullen overhandigd worden aan O.B.S. De Oanrin, CBS Betrouwen en dorpscafé De Brink omdat de scholen en het café bijdragen aan eerlijke handel. Voorafgaand aan de uitreiking zal burgemeester Ellen van Selm het Fairtrade kombord Bakkeveen onthullen en overhandigen aan Plaatselijk Belang Bakkeveen. Fairtrade ambassadeur van de gemeente en troubadour Adri de Boer heeft voor deze gelegenheid speciaal een lied geschreven dat hij, samen met de schoolkinderen, ten gehore brengt. De festiviteiten beginnen om 11.45 uur in de gemeenschapsruimte van CBS Betrouwen en zullen ongeveer een half uur duren.

Keurmerk

Tijdens de landelijke Fairtrade week wordt eerlijke handel extra onder de aandacht gebracht. Door producten met keurmerken te kopen worden producenten en arbeiders in ontwikkelingslanden op een duurzame manier geholpen om te kunnen leven van hun werk en te investeren in de toekomst. Duizenden supermarkten en andere winkels hebben erkende eerlijke producten in de aanbieding.

Opsterland is sinds enkele jaren Fairtrade gemeente wat inhoudt dat een gemeente veel aandacht besteedt aan eerlijke handel en voldoet aan verschillende criteria. Uiteraard neemt de gemeente eerlijke handel op in haar beleid en koopt fairtrade in. Bedrijven en organisaties die in gecertificeerd zijn bieden een vastgesteld aantal, duidelijk zichtbaar, eerlijke producten aan. De bekende Friese zanger Adri de Boer heeft als Fairtrade ambassadeur voor deze gelegenheid een prachtig en pakkend lied geschreven