Hilde Veenstra de ster van Concours Appingedam

Appingedam - Hilde Veenstra van de Radboudruiters is deze herfstvakantie de ster van het Hippos Concours in Appingedam.

Het is een concours waar Hilde Veenstra met warme gevoelens naar terug zal kijken nu ze er de afgelopen dagen zoveel successen mocht beleven. Met haar paard After Pleasure Toltien won ze beide L-parcoursen. Een klein wonder mag je dit wel noemen. After Pleasure Toltien leek ruim 3 maanden geleden een zware koliekaanval en een daaropvolgende zware operatie niet meer te boven te komen, maar de merrie vocht zich er letterlijk en figuurlijk weer bovenop.

In het tweede L-parcours reed Hilde de Baloubet du Rouet-nakomeling Beverly naar een 4e prijs. In de klasse M was het ook prijs in het tweede parcours. Hilde schreef de rubriek op haar naam met Essensial Toltien (v. Taloubet K). Met Essensial bleef ze zichzelf met 0,8 seconden voor met haar paard Bikker K, waarmee ze dus tweede werd nadat ze in het eerste parcours al een 11e prijs scoorde met Bikker.

Gisteren stond het concours in het teken van de pony’s en ook daar sleepte Hilde een aantal prijzen in de wacht. Met de Kanshebber-zoon Kadanz van Orchids won ze in de klasse M, cat. CDE een 2e en 1e prijs. Ook de klasse Z, cat CDE schreef Hilde op haar naam, ditmaal met de pony Gossie Gossie (v. Ukato). In het tweede parcours wachtte hen het brons.