Quad fighters sterk op Sweachster Competitiedag Rolstoelrugby

Beetsterzwaag - Quad Fighters heeft zaterdag op de Competitiedag beide wedstrijden gewonnen, al moesten de Friezen wel even flink aan de bak.

Alle spelers in het Rolstoelrugby hebben een classificatie op spierfunctie. De spelers met de meeste functie zijn 3.5 en zo aflopend met een half punt tot 0.5 voor de spelers met de minste functie. Een team bestaat uit vier spelers, en die mogen samen niet meer dan 8.0 punten op het veld zetten.

De eerste wedstrijd van de Quad Fighters was tegen de sterkste tegenstander van de dag, het Crashing Dream Team uit Rotterdam. Vorig jaar werd van dit team met een punt verschil verloren. Maar de Quad Fighters zijn goed bezig, en de eerste kwart, met de line- up van Andre Brouwe (3.5), Jop van der Laan (2.0), Ben Bazuin (1.0) en Sytze Dijkstra (1.0), werd met een voorsprong van drie punten 10-13 afgesloten.

Er werd door de Quad Fighters gewisseld, naar een op papier iets zwakkere line-up van Johan Sloot (2.5), Jop van der Laan (2.0), Ben Bazuin (1.0) en Bernard Woudt (0.5). Deze formatie wist goed stand te houden en verloor maar een punt: 25-27. De derde kwart werdt gewisseld naar een line-up van Andre Brouwer (3.5), Johan Sloot (2.0), Sytze Dijkstra (1.0) en Bernard Woudt (0.5). Het was een rommelig kwart en er werden wat punten verloren: 34 -34.

De vierde en laatste kwart werd terug gewisseld naar de op papier sterkste line-up van Andre Brouwer, Jop van der laan, Ben Bazuin en Sytze Dijkstra. Deze line up pakte de wedstrijd weer op, en uiteindelijk werd er gewonnen met 50 - 43.

De Quad Fighters was voor de Scorpions uit Utrecht een maatje te groot, en de wedstrijd werd vrij gemakkelijk gewonnen met 49-32.