Museum Opsterland herhaalt succesvolle Coole Kidsnacht

Gorredijk - De Coole Kidsnacht op de laatste dag van de herfstvakantie is vrijdag bijzonder geslaagd.

In de Coole Kidsnacht, die voor het eerst werd gehouden in Friesland, openden zo’n vijftien Friese culturele instellingen na sluitingstijd hun deuren voor kinderen tot en met 12 jaar. Van 17.00 uur tot 21.00 uur hadden kinderen het rijk alleen in musea, bezoekerscentra en archieven door de hele provincie. Op elke locatie waren speciale activiteiten die druk werden bezocht. Volgens de eerste tellingen kwamen ruim 2.000 kinderen met hun ouders de deelnemende instellingen bezoeken.

Met zaklampen door het museum

Voor Museum Opsterlân in Gorredijk was de Coole Kidsnacht zo’n groot succes dat het museum zelfs vrijdagmiddag al mensen moest teleurstellen omdat het helemaal uitverkocht was. Museum Opsterlân heeft dan ook besloten de avond te herhalen tijdens de kerstvakantie. Vrijdag kwamen in totaal 78 bezoekers naar het Museum, waarvan 43 kinderen. Zij aten pannenkoeken, luisterden naar het verhaal van Roodspook Twinkel én maakten in het donker met zaklampjes een speurtocht door het hele museum.

De Coole Kidsnacht is een initiatief van het Fries Educatief Platform (FEP) en Museumfederatie Fryslân. ,,Doel is om kinderen op een aansprekende manier kennis te laten maken met Friese culturele erfgoedinstellingen en ze te laten ervaren dat een museum behalve leuk en leerzaam ook spannend kan zijn.”