Spaanse kunstenaarsgroep maakt lichtkunst voor Museum Dr8888

Drachten - De Spaanse kunstenaarsgroep Luzinterruptus komt in november naar Drachten voor het maken van een lichtkunstinstallatie op het Museumplein.

Vanaf 8 november strijkt het Spaanse, anonieme kunstenaarscollectief Luzinterruptus neer in Drachten. De kunstenaars van Luzinterruptus focussen op artistieke interventies in de openbare ruimtes en zorgen met hun unieke lichtkunst voor een sprookjesachtige ervaring met LED-lampen. Tot en met 24 november is op het Museumplein het project Emptying the museum te zien. Het project is een van de buitenprojecten van Museum Dr8888 en vindt plaats in het kader van Leeuwarden-Friesland 2018.

Luzinterruptus

De anonieme kunstenaarsgroep Luzinterruptus staat bekend om hun moderne, surrealistische lichtkunst, zoals kerstbomen gemaakt van plastic zakjes en lichtgevende nucleaire pakken. Eerder voerden ze projecten uit in onder andere London, Madrid, Buenos Aires en Toronto. De leden komen uit verschillende disciplines en willen hun creativiteit delen met de plaatselijke gemeenschap, de mienskip. Met hun grootschalige installaties over de hele wereld vestigen ze aandacht op het milieu en hoe daarmee wordt omgegaan, gebruikmakend van afvalmateriaal. Dit gaat hand in hand met hun grote wens: de wereld een stukje mooier maken.

Emptying the museum

Met het project Emptying the museum wordt op symbolische wijze ruimte gemaakt voor nieuwe artistieke initiatieven. De lichtinstallatie kan tevens als symbolische afsluiting van Leeuwarden- Friesland, Culturele Hoofdstad 2018 worden gezien; er wordt ruimte gemaakt voor nieuwe initiatieven en nieuwe kunst. Het lichtproject Emptying the museum is van 8 tot en met 24 november te zien op het Museumplein in Drachten.