Gorredijk verliest thuis onnodig van Mildam

GORREDIJK - VV Gorredijk zit deze periode in de hoek waar de klappen vallen. Net als vorige week tegen Renado werd ook zondag thuisverloren van Mildam. Het werd 1-3.

In het begin van de wedstrijd zocht Gorredijk gelijk de aanval en het liet gelijk even zijn tanden zien; in de 7e minuut spatte de inzet van Tristan Bijlsma nog op de lat uiteen. Gorredijk bleef het initiatief houden, Mildam weigerde de verdedigende stellingen te verlaten en loerde op de counter en zo bleef het evenwicht bewaard. Op slag van rust werd een voorzet van de rechterkant ongelukkig door Jan Douwe Oosterloo in eigen doel gegleden en zo stonden de bezoekers vlak voor de thee, tegen de verhoudingen in, op een 0-1 voorsprong.

Loon naar werken

In het tweede bedrijf ging Gorredijk op jacht naar de gelijkmaker; het zocht veelvuldig de aanval en het loon naar werken kwam in de 58e minuut; Tristan Bijlsma werd in de 16 onderuit getrokken en de (prima) leidsman wees naar de stip. Waar normaliter Jesmer de Vries achter de bal ging staan was het nu Milan van der Zee die de klus moest klaren. Zijn inzet werd echter op katachtige wijze door de goalie uit de hoek geranseld en zo bleef de voorsprong voor Mildam gehandhaafd.

In de 60e minuut kon Mildam de voorsprong zelfs uitbreiden; opnieuw werd uit een counter de bal voorgegeven, er stonden twee man helemaal vrij voor de goal te wachten en zo was de stand 0-2. Gorredijk recht nog een keer de rug en in de 70e minuut was daar de aansluitingstreffer; de vrije trap net buiten de 16 werd door Jesmer Schots vanaf de rechterkant keurig in de hoek gekruld ; 1-2.

In de hectische slot fase moesten Jesmer de vries en Jesmer Schots nog geblesseerd het veld verlaten en kreeg Milan van der Zee in de 78e minuut nog rood na het neerhalen van een doorgebroken speler. In de slotminuten wist Mildam de numerieke meerderheid uit te buiten en scoorde het de 1-3. Zo bleef Gorredijk wederom met lege handen achter.

Op 18 november mag Gorredijk uit naar Oldeholtpade.