Nieuwbouw flat Nachtegaalstraat feestelijk geopend

Drachten - Aan de Nachtegaalstraat is maandagmiddag het nieuwe flatgebouw feestelijk officieel geopend.

Drie jaar na de explosie staat er een nieuw, zeer energiezuinig gebouw. Woningbouwcorporatie Accolade vierde dit met de bewoners, aannemer Jorritsma Bouw, gemeente Smallingerland, architect Team4 en andere bouwpartijen. In een festivalsfeer, buiten op het binnenterrein, werd teruggeblikt en vooruit gekeken.

Explosie

Zo werd stilgestaan bij de reden van de nieuwbouw. De heftige gebeurtenis van de explosie op 27 december 2015 waardoor een groot deel van de toenmalige flat instortte. Na het terugblikken door directeur-bestuurder Rein Swart feliciteerde wethouder Eric ter Keurs de nieuwe bewoners met deze mooie nieuwe plek. Duo Triali, een acrobatische trampoline-act uit Groningen symboliseerde de dynamiek en ‘sprong de toekomst in’. Daarna plantten wethouder Ter Keurs, nieuwe bewoner Aize van der Woude samen met Rein Swart een fruitboom. Daarnaast kregen de nieuwe bewoners picknicktafels van Accolade aangeboden om elkaar in de toekomst vaker te ontmoeten.

Energiezuinig

Accolade koos voor nieuwbouw op deze plek omdat dit meer kwaliteit biedt. Samen met Jorritsma Bouw werd een verfrissend, eigentijds ontwerp gemaakt met een warme uitstraling. Het gehele gebouw is zeer energiezuinig. De duurzame kenmerken zijn: triple glas, all electric, vloerverwarming en verwarming door een luchtwarmtepomp. Op het gehele dak liggen zonnepanelen.

De appartementen zijn geschikt voor een- of tweepersoonshuishoudens. Sinds deze zomer zijn alle 38 appartementen bewoond. Van de oud-bewoners keerde één persoon terug naar de nieuwbouw.

Meer informatie over dit project: www.accolade.nl/nachtegaalstraat