Kinderen ontbijten met burgemeester

Beetsterzwaag/Drachten/Burgum - Leerlingen van het Basisonderwijs ontbijten deze week met hun burgemeester.

Tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarin een half miljoen kinderen op zo’n 2500 basisscholen samen gezond ontbijten, vindt ook het Burgemeestersontbijt plaats. In Smallingerland eet burgemeester Tom van Mourik donderdagochtend met leerlingen van Pcbo De Gielguorde uit De Tike.

Burgemeester Jeroen Gebben van Tytsjerksteradiel gaat vrijdagochtend naar Obs De Oerstek in Noardburgum. Hier is het een jaarlijkse traditie dat alle leerlingen in de gemeenschappelijke ruimte met elkaar ontbijten. Dit jaar is dat voor de laatste keer, omdat deze basisschool na dit schooljaar gaat fuseren met de Christelijke basisschool Immanuel uit hetzelfde dorp. Omdat beide basisscholen te weinig leerlingen hebben kan door fusie een basisschool blijven in Noardburgum.

Burgemeester Ellen van Selm van Opsterland heeft voor het onbijt op woensdag 7 november de leerlingen van groep acht van CBS de Opdracht in Ureterp uitgenodigd. Het gezamenlijk ontbijt vindt plaats op het gemeentehuis in Beetsterzwaag. In de raadzaal schuiven ze samen aan de ontbijttafel en maken ze kennis met elkaar. Zo geven ze het goede voorbeeld van een gezonde start van de dag.