Drachtsters naar Haagse kerkdienst voor Kinderpardon

Drachten - De Interkerkelijke Werkgroep Asielzoekers in Drachten (IKW) wil volgende week donderdag in Den Haag meedoen aan de doorlopende viering in de Bethelkapel in Den Haag.

Met de doorlopende kerkdienst wil het IKW in Den Haag een inval van de vreemdelingenpolitie voorkomen, en het Armeense gezin, dat in de kerk een toevlucht gevonden heeft, voor arrestatie en uitzetting behoeden. Ook in Drachten wordt het IKW geconfronteerd met het leed van gezinnen met kinderen, die in ons land zijn groot geworden en soms al volwassen zijn, maar geen verblijfsvergunning krijgen. Zij voldoen volgens de IND niet aan de zeer streng toegepaste criteria om voor een kinderpardon in aanmerking te komen.

Howicks en Lily’s

,,Wij kennen verschillende ‘Howicks’ en ‘Lily’s’, die in Friesland wonen bij name. Voor ons hebben deze kinderen en jongeren een gezicht. Wij vinden dat zij, geworteld in Nederland, niet uitgezet mogen worden. Dat zou onmenselijk zijn’’, aldus Harm Klein Ikkink namens de Drachtster Werkgroep. Donderdag 22 november gaan deDrachtster per bus naar Den Haag. Het vertrek is om 9.00 uur vanaf het transferium Oost aan de Ureterpvallaat. Daarachter is ruime parkeergelegenheid. De Friezen hopen om twaalf uur bij de Bethelkapel te zijn, waar zij van twaalf tot twee hun bijdrage zullen leveren aan de doorlopende viering.

Wie mee wil kan zich tot 19 november opgeven bij Harm Klein Ikkink (06-30827072 of per mail aan harmkleinikkink@hetnet.nl) of bij Akke Oppewal (06-31365402 of per mail aan a.oppewal@ziggo.nl). Mensen uit de regio Leeuwarden kunnen zich aanmelden via Jan van Belle (06-11710346 of per mail aan janvanbelle@tele2.nl). Het aantal mensen dat meekan is aan een maximum gebonden.