Tiende Singelland Family Run

DRACHTEN - In Drachten wordt zondag 25 november de tiende editie gehouden van het loopevenement Singelland Family Run (SFR).

Ook dit jaar staan ruim 500 deelnemers aan de start van de zowel recreatieve- als wedstrijdloop.

Sportstimulatie voor en door leerlingen

Met dit evenement wil OSG Singelland, in het kader van de gezonde school, het (samen) bewegen stimuleren. De uitvoerende taken op deze dag worden gedaan door bovenbouwleerlingen van Het Drachtster Lyceum en de sportklas van de VHS onder begeleiding van de vrijwilligers van AV Impala.

Afstanden

Deelnemers kunnen kiezen voor het lopen van 2,5 of 5 km en krijgen een persoonlijk startnummer met daarin een chip welke de tijd zal registreren. Na eerdere succesvolle jaren is het project IRUN2BFit, een initiatief van de bekende marathonloper Gerard Nijboer, wederom onderdeel van de SFR. Alle leerlingen uit klas twee van Het Drachtster Lyceum lopen dit jaar, vanwege het project, wederom de 5 kilometer. Daarnaast lopen alle sportklassen van de verschillende locaties ook een wedstrijd over 5 kilometer.

De SFR

De starttijd van de eerste run is om 10.00 uur en de de 5 km start om 11.30 uur. Vanaf 9.15 uur kunnen de startnummers opgehaald worden in het clubhuis van Atletiekvereniging Impala aan de sportlaan in Drachten.