Gorredijk en Oldeholtpade in evenwicht

OLDEHOLTPADE - Gorredijk moest het zondag opnemen tegen het hooggeplaatste Oldeholtpade. In een boeiend en soms hard duel werd het uiteindelijk 2-2, waardoor Oldeholtpade de eerste periode veiligstelde.

In het begin van de wedstrijd wilde Oldeholtpade de status gelijk waar maken; het zocht direct de aanval en creëerde ook direct een aantal gevaarlijke momenten voor de goal. Al in de 10e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong; vanuit buitenspel werd de bal opgepikt en werd er gescoord; het vlagsignaal werd door arbiter Van Veen genegeerd.

Initiatief

Gorredijk raakte hierdoor echter niet van slag en slaagde er in de 19e minuut al in de stand weer gelijk te trekken. Nadat de inzet van Mart van der Tuin nog werd gekeerd kon Jesmer de Vries de bal binnenkoppen en de ploegen weer op gelijke hoogte brengen. Gorredijk nam in het eerste bedrijf steeds meer het initiatief over en Oldeholtpade ging loeren op de counter. Tot uitgespeelde kansen kwamen beide ploegen niet meer en zo werd de rust bereikt met een gelijke stand.

In het tweede bedrijf was het spelbeeld niet anders; Gorredijk was de wat beter voetballende ploeg en Oldeholtpade loerde op de counter. Dat dit een geducht wapen was bleek wel in de 65e minuut. De bal kwam na wild wegwerken uit de defensie voor de voeten van de snelle voorwaartsen en de afgemeten voorzet hoefde alleen maar in het doel te worden gelopen, 2-1.

Meer risico

Gorredijk ging steeds meer risico nemen en dit leverde soms hachelijke situaties voor beide goals op; zo moest in de 80e minuut verdediger Hille van Goinga redding brengen op de lijn en gingen schoten van Gorredijk vaak net over of naast. Zo werd langzamerhand ook de tijd een tegenstander van de bezoekers.

Het loon naar werken kwam in de slotseconden van de wedstrijd. In een scrimmage voor de goal belandde de bal voor de voeten van Jacko Blaauw, die met de punt van de schoen de bal zomaar in de kruising joeg, 2-2. Zelfs in de lange blessuretijd van meer dan 6 minuten kwam de defensie van Gorredijk niet meer in gevaar en daardoor kon er 1 punt mee naar huis worden genomen. Oldeholtpade behaalde de eerste periodetitel en maakte hiermee ook duidelijk dat met hard werken, veel inzet en beleving een goed resultaat behaald kon worden.