Ruim 350 bezoekers bij opening Sweachster Bibliotheek

BEETSTERZWAAG - Ruim 350 belangstellenden bezochten zaterdagmiddag de verbouwde bibliotheek in Beetsterzwaag, die officieel werd geopend door wethouder Libbe de Vries.

Wethouder Libbe de Vries en het freerunningteam luidden de middag feestelijk in. De spectaculaire sprongen van het team deden iedereen verbazen en de stemming zat er gelijk goed in. Een tiental lokale verenigingen werkte mee aan de opening. De bezoekers genoten van onder andere de scouting, schaken, volksdansen en swingende muziek. De kinderen, van wie al velen prachtig geschminkt waren, ontdekten de nieuwe bieb met een speurtocht.

Ontmoetingsplek

De wens om te verbouwen en uit te breiden kwam vanuit de behoefte aan een ontmoetingsplek. De bibliotheek is uitgebreid met een zithoek en een leestafel, een ruim assortiment non-fictie, een grotere jeugdcollectie en twee extra computers. Die behoefte voor ontmoeting bleek ook uit de groep mensen die tijdens de opening meeging voor een historische wandeling. Vol enthousiasme kwam men weer terug en sloot af met een hapje en een drankje in de nieuwe bieb.

Honderden blije gezichten verlieten de nieuwe bieb met een goodiebag op de rug en een leuke fotoboekenlegger in de hand. Want met elkaar op de foto in een leuk fotohokje: dat wilde iedereen wel even.

Bibliotheek Beetsterzwaag in de Buorskip aan de Vlaslaan is voor iedereen geopend op dinsdag en donderdag van 10.00 tot 18.00 uur. Wie kennis wil maken met de nieuwe bieb, kan tot 2019 kosteloos een proefabonnement afsluiten.