Posters van Friese Poortstudenten nog twee maanden te zien in de Lawei

Drachten - De prijzen voor de beste posters voor de voorstelling In de Loopgraven met Martin Simek II zijn gewonnen door Egbert Jan Post en Richard Kalsbeek. De ontwerpen blijven tot 1 februari te zien in de schouwburg.

De vakjury koos het affiche van Egbert Jan Post als de beste en koos als nummers twee en drie de ontwerpen van Sietse de Jong en Tjidsger Spinder. Een eervolle vermelding van de jury kreeg Ylse de Haan. De publieksjury, bestaande uit de bezoekers van de voorstelling die zondagmiddag op initiatief van kunstenaar Kan Ketelaar was te zien in de schouwburg, koos het affiche van Richard Kalsbeek als de beste. Hier eindigde Tjidsger Spinder als tweede en werd een ander ontwerp van Richard Kalsbeek als derde gekozen.

De tweedejaars studenten van de opleiding Mediavormgeving aan het ROC Friese Poort in Drachten kregen de opdracht een poster te ontwerpen. Vanuit leerbedrijf Krêftich werden de studenten begeleid om op hun eigen, unieke manier de voorstelling onder de aandacht brengen. De studenten ontwierpen in totaal 46 posters voor de voorstelling van Jan Ketelaar. Zij moesten daarbij gebruik maken van het thema Liefde, Verlangen en Idealen, maar kregen verder de vrije hand.