Wereldwinkel Gorredijk sluit deur per 1 januari

GORREDIJK - De Wereldwinkel in Gorredijk sluit begin 2019 de deuren. De Wereldwinkel in Gorredijk staat voor eerlijke handel en eerlijke kansen elders in de wereld. Daarom draagt het personeel het gedachtegoed van Fair Trade enthousiast uit, en dat doen ze onder meer via het assortiment Fair Trade producten in de winkel. Al vele jaren.

Echter, deze winkel zal gaan sluiten. Begin volgend jaar gaat de winkeldeur van Hoofdstraat 42 van de Wereldwinkel definitief dicht. Met een teruglopende omzet in de afgelopen jaren kan het personeel de winkel financieel niet langer draaiende houden. Het interen op het eigen vermogen heeft de grens bereikt die het bestuur enkele jaren geleden stelde. Het bestuur heeft dan ook zijn verantwoordelijkheid genomen en de daad bij het woord gevoegd.

Komende weken, nu de Sinterklaas, Kerst en de Jaarwisseling zich aandienen, worden de klanten bediend en verrast met de Fair Trade producten. Klanten kunnen dus gerust nog de Wereldwinkel bezoeken en zich laten verrassen. En zoals alle jaren, zijn er ook nu weer Kerstpakketten te bestellen.

Cadeaubonnen die de winkel heeft uitgegeven zijn tot 1 januari 2019 geldig om Fair Trade artikelen aan te schaffen. Voor de producenten blijft het van belang dat hun artikelen voor een goede prijs verkocht worden. Na de jaarwisseling wordt het handelswaar bij andere winkels ondergebracht, zodat de afzet behouden blijft.

Ook zonder eigen winkel blijft de Stichting bijdragen aan de doelen van Fair Trade. Het bestuur onderzoekt de mogelijkheden om de financiële middelen op een andere manier in te zetten ten behoeve van Fair Trade.