Zes genomineerden voor Friese Anjer 2018

EARNEWÂLD - Myn Skip uit Earnewâld is een van de zes genomineerden voor de Friese Anjer 2018, de belangrijkste Friese cultuurprijs.

De zes zijn veelvuldig en goed gemotiveerd naar voren gekomen in de 450 reacties om personen, projecten of groepen aan te dragen voor de belangrijkste Friese cultuurprijs. In het jaar van Culturele Hoofdstad moesten ze een opvallende rol hebben gespeeld. De inwoners van Fryslân kon hen de afgelopen weken nomineren.

De genomineerden zijn:

- Myn Skip uit Earnewâld

- Anna Tilroe voor het project de 11Fountains

- At the Watergate uit Sneek

- De Grootste Gehaakte Deken

- Grutsk uit Leeuwarden

- Hilda Snippe voor het toegankelijkheid maken van culturele evenementen voor mensen met een beperking

Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân kiest uit deze zes de winnaar en maakt deze vrijdag 7 december in het provinciehuis te Leeuwarden bekend. Een filmpje met de genomineerden is te zien op www.cultuurfonds.nl/friesland en op www.facebook.com/cdkfryslan.

Friese Anjer

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân reikt sinds 1991 elk jaar de Friese Anjer uit aan personen, verenigingen of instellingen die zich bijzonder hebben ingezet voor de Friese cultuur of natuur. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 2.500. De Friese Anjer wordt uitgereikt door de commissaris van de Koning, de heer A.A.M. Brok, tevens voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân.

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere initiatieven en talent gestimuleerd. Als inspirator van hedendaags mecenaat geeft het Prins Bernhard Cultuurfonds particulieren, stichtingen en bedrijven onafhankelijk en deskundig advies over filantropie.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân is een van de twaalf provinciale afdelingen.