CSG Liudger organiseert regiofinale FIRST LEGO League

DRACHTEN - Het technasium van CSG Liudger locatie Raai heeft zaterdag 24 november samen met de Hanzehogeschool Groningen één van de regiofinales van de FIRST LEGO League gehouden.

Aan de regiofinale in Drachten deden drie teams van CSG Liudger mee. Het team van CSG Bogerman ging met de hoofdprijs naar huis en één van de teams van CSG Liudger met de prijs voor het beste onderzoek.

FIRST LEGO League De FIRST LEGO League is een internationale roboticawedstrijd, waarbij jongeren tussen de 9 en 15 jaar uitdaagd worden om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Dit jaar kregen de leerlingen de opdracht om het leven en reizen in de ruimte te verkennen. In teams van maximaal 10 leerlingen, hebben ze een robot van lego gebouwd, onderzoek gedaan, een oplossing voor een probleem bedacht en een presentatie voorbereid.

Winnaar Tijdens de regiofinale in Drachten werden ze op vier onderdelen beoordeeld: een missie met de zelfgebouwde robot, robottechniek, een presentatie en teamwork. Team The Holy Holo’s van CSG Bogerman scoorde de meeste punten en heeft zich weten te plaatsen voor de Beneluxfinale in Eindhoven. Van CSG Liudger deden drie teams mee. Eén team met leerlingen van locatie Burgum en twee teams met leerlingen van locatie Raai in Drachten.

Team de PooP van locatie Raai ging met de prijs voor het beste onderzoek naar huis. ,,Ze hadden bedacht om poep in de ruimte te recyclen tot brandstof en drinkwater. De jury was erg onder de indruk van hun idee en de enquête, waarin ze feedback vroegen op het idee,” aldus Roelof Brinksma, coördinator technasium locatie Raai.

Ook voor de supporters was er genoeg te zien en te beleven tijdens de regiofinale in Drachten. Ze konden met lego spelen, spelletjes op een Xbox doen, proefjes doen in het technasium of genieten van een zelfgemaakte smoothie. De regiofinale in Drachten werd mede mogelijk gemaakt door leerlingen en docenten van de Hanzehogeschool Groningen en CSG Liudger.

Meer informatie over de FIRST LEGO League staat op www.firstlegoleague.nl.