Friese titel voor het C-lijn jongensteam

DOKKUM - In Dokkum werden zaterdag de Friese kampioenschappen groepsspringen A-, B- en C-lijn gehouden.

De jongens en meiden komen uit Damwoude, Veenwouden, Drachten, Oenkerk, Garijp, Bergum, Drogeham en Dokkum.

In de ochtend was het de beurt aan het jongensteam. Dit team bestaat uit Nick van der Bij, Joran van der Wal, Mika Postma, Hylke Rienk Otter, Johannes Rijpma, Tom van den Bremer, Jakob van der Wal en Reinder van Ens. Het team sprong vorig jaar nog D-lijn en zij hebben dit seizoen de overstap gemaakt naar de C-lijn. Er is hard gewerkt om de vele nieuwe elementen te beheersen. Het harde werken werd beloond.

De jongens mochten op plankoline kast het goud in ontvangst nemen. Op de onderdelen trampoline valmat en trampoline pegasus wonnen zijn het zilver.

In de middag was het de buurt aan de junioren C-meiden team. Dit team bestond uit meiden van GVV Feanwalden en SHELL Oudehaske. Voor het team kwamen Elise Servaas, Sarita Kooistra, Joy Oleri, Sanne Hovenga, Chantal Muizelaar, Femke van der Meulen, Amé de Jong, Marianne Bosma en Fenna Peterson, in actie. Het team liet prachtige sprongen zien. Zij werden 4e op het onderdeel airtrack. Ze misten op 0,1 het podium. Op de onderdelen pegasus trampoline en trampoline valmat werden zij achtste.