Cupfighter Graspiepers treft tweedeklasser in Silver Cup

DRACHTEN - Graspiepers speelde vrijdag 9 november de bekerwedstrijd tegen derdeklasser Flevoland, dat uitmondde in een aantrekkelijke maar fysiek zware wedstrijd.

Opnieuw moesten er shoot outs aan te pas komen en opnieuw wist Graspiepers de winst naar zich toe te trekken.

Na een 1-0 voorsprong voor de Drachtsters, kwamen de bezoekers uit Dronten ver in de tweede helft langszij. Het werden shoot outs en net als tegen Twente, in de tweede ronde, trok Graspiepers aan het langste eind. Het woord cupfighters gonst inmiddels binnen de Friese club en de sfeer op de vrijdagavond, wanneer de bekerwedstrijden worden gespeeld, is als vanouds. Vrijdag 30 november komt Almelo op bezoek. Een team dat momenteel in de middenmoot van de tweede klasse bivakkeert, terwijl Graspiepers op plek 2 van de 4e klasse staat.

Coach Karin Walinga-Brouwer verklaart het succes van haar team: ,,Het is een jonge ploeg die zeer enthousiast dit bekeravontuur is aangegaan. Het knock out systeem zorgt voor veel adrenaline en dat resulteert in mooie resultaten.”

Tijdens de bekerwedstrijden wordt Walinga-Brouwer bijgestaan door trainer Lennart Bosma. ,,Zijn aanwezigheid en enthousiasme is een extra stimulans voor heren 1.”

Eerste nederlaag in competitie

Na de zware wedstrijd tegen Flevoland, liep Graspiepers in de competitie tegen een eerste nederlaag aan. Het Heerenveense Quick Stick, in de eerste ronde van de Silver Cup nog uitgeschakeld door de Drachtsters, was met 4-1 te sterk. ,,Het was jammer dat we tegen Quick Stick niet dat beetje extra konden geven. Je merkte echt dat we de wedstrijd van vrijdag nog in de benen hadden”, zo was de reactie van aanvoerder Robin Walinga na de nederlaag.

Emmen werd een week later overtuigend met 10-0 verslagen en ook de laatste wedstrijd voor de winterstop werd gewonnen. Graspiepers versloeg Sneek met 5-4. Door deze resultaten staat Graspiepers heren 1 nu op de tweede plaats in de vierde klasse C, achter koploper Dash.

Vijdag 30 november speelt Graspiepers op 20.30 uur in de Silver Cup tegen Almelo. De heren zijn ook in de zaal actief en starten zondag 9 december met een tweeluik in het Drachtster Sportcentrum. De reguliere veldcompetitie wordt zondag 10 maart hervat.