Black metal van Scandinavische bands Sibiir en Slaegt

DRACHTEN - Donderdag 13 december kunnen liefhebbers van black metal vanaf 20 uur hun hart ophalen in Poppodium Iduna. De Noorse band Sibiir en Deense band Slaegt staan dan op de planken met ieder hun eigenzinnige benadering van black metal.

Sinds de oprichting in 2014 heeft de uit Oslo afkomstige band Sibiir gesleuteld aan hun geluid. Sibiir is een band die Noorse black metal mixt met donkere hardcore van bands als Converge en Cursed en de experimentele Black Metal als die van Deafheaven. Het resultaat is een uniek geluid dat heeft geleid tot een aantal goed ontvangen EP’s, splits en het zelfgetitelde debuutalbum uit 2016. De internationale pers waaronder het befaamde magazine Terrorizer is laaiend enthousiast; het is daarom geen wonder dat ze al met landgenoten Kvelertak en Enslaved hebben getourd. Kortom, een band om in de gaten te houden.

Slægt is een band uit Denemarken en brengt een mix van black metal met black ‘n’ roll en stevige heavy metal gitaren. De band is ooit begonnen in 2011 als solo project van Oskar J. Frederiksen (lead vocals en gitaar) en is inmiddels uitgegroeid tot een ruwe, primitieve black metal band. Tegenwoordig haalt Slaegt zijn muzikale invloeden uit een breder spectrum dan eerst, maar de essentie is altijd hetzelfde gebleven. Met een gloednieuw album op zak getiteld The Wheel openen de mannen in Iduna de avond.

Meer info op www.iduna.nl.