Kerst Play-in

DRACHTEN - In De Lawei in Drachten wordt zaterdag 22 december van 14 uur tot 15 uur jaarlijkse Kerst Play-in gehouden.

Muzikanten die een kerstlied op hun instrument kunnen spelen, krijgen zaterdag 22 december opnieuw de kans op dit samen met een grote groep te doen. De jaarlijkse Kerst Play-in vindt dan plaats in de Grote Foyer van De Lawei van 14 uur tot 15 uur. De muziek is van tevoren te bestellen en kan geoefend worden met bladmuziek en/of een digitaal geluidsvoorbeeld.

Het Volwassen Orkest onder leiding van Hotze Jelsma vormt met 33 leden de basis van het geheel. De gastmuzikanten spelen alleen de melodie mee van de kerstliedjes. Behalve Stille Nacht en Gloria in Excelsis Deo, worden ook twee onbekende, maar minstens zo mooie, Ierse en Franse kerst melodieën gespeeld. Het orkest neemt daarbij de begeleiding voor haar rekening.

Iedereen die viool, dwarsfluit, accordeon, blokfluit, bugel, hoorn, klarinet, mandoline of trompet speelt kan meedoen. Deelname is gratis. Opgeven via hotze@hotzejelsma.nl. De partijen en de mp3’s met de computerversies van de complete arrangementen worden daarna toegestuurd.