Kerstconcert Grootkoor met Karin Bloemen

DRACHTEN - Het Grootkoor Friesland geeft zaterdag 15 december vanaf 20 uur samen met Karin Bloemen een feestelijk en sfeervol kerstconcert in Schouwburg De Lawei in Drachten.

Het Grootkoor Friesland staat onder leiding van de dirigenten Etty van der Mei en Nan van Groeningen en bestaat uit ruim 200 enthousiaste koorleden afkomstig uit de gehele provincie Friesland. Verder zal ook het Kerst Kinderkoor hun medewerking verlenen aan dit kerstconcert. Zij hebben de mooiste kerstliedjes ingestudeerd speciaal voor dit optreden in De Lawei.

Als solist is niemand minder dan de bekende zangeres Karin Bloemen uitgenodigd. Bloemen is een zangeres en cabaretière die met haar opvallende verschijning de aandacht op zich weet te vestigen. Samen zingen met Karin Bloemen is een unieke ervaring. Met haar prachtige stem en expressieve mimiek bespeelt zij iedere zaal. Soms is ze uitbundig en extrovert, dan weer ingetogen en gevoelig. Karin zingt samen met Grootkoor Friesland prachtige kerstliederen en het lichte muziekgenre. Bloemen vervult met glans de rol van Hollands enige echte Diva, met alles erop en eraan.

Bezoekers kunnen genieten van een afwisselend repertoire, van Christmas Carols tot overbekende kerstkrakers. De begeleiding van het Grootkoor is in handen van pianist Rob van Dijk.

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij De Lawei. Voor meer informatie: www.grootkoor.nl.