Verslag Leonidas 1 - De Pein 1

DRACHTEN - Het vlaggenschip van De Pein mocht zondagochtend 11.00 uur in Noordwolde aantreden tegen Leonidas en won met 7-24. De overwinning op Leeuwarden smaakte naar meer en ook tegen Leonidas viel er nog het één en ander goed te maken ten opzichte van de wedstrijd op veld.

Het was echter Leonidas welke de score opende en zodoende op voorsprong kwam. De doelpunten waren in het eerste kwartier van de wedstrijd schaars, na 15 minuten spelen stond het 2-1 voor Leonidas. De zwart-geelhemden hadden op dat moment moeite met het erg fysieke spel van de Noordwolders, maar wisten zich na deze achterstand te herpakken en liepen gemakkelijk uit naar een comfortabele 4-11 voorsprong, mede door maar liefst 4 doelpunten binnen tien minuten van Krista Bethlehem. Dit was tevens de ruststand.

De voorsprong werd niet meer uit handen gegeven, De Pein kon vrijuit korfballen en bleef scoren en verdedigend druk bleven houden. De wedstrijd werd afgefloten op een overtuigende 7-24 eindstand.

Waar op het veld nog werd verloren, werd Leonidas vandaag relatief gemakkelijk aan de kant gezet door opnieuw een collectief sterk kc De Pein, die dit vertrouwen meeneemt naar volgende week, wanneer DES op bezoek komt in Dúnoard te Houtigehage.