Muzikale portretten uit Smallingerland

DRACHTEN - Noorderwind Muziekproducties houdt vrijdag 14 december vier verschillende voorstellingen met verhalen van bijzondere mensen uit Smallingerland. ‘s Avonds komen deze verhalen samen in een vrij toegankelijke slotvoorstelling.

In de drie korte middagvoorstellingen worden verhalen verzameld van mensen die iets bijzonders hebben beleefd of meegemaakt. Deze verhalen worden begeleid door live-muziek van de musici van Noorderwind. De foto’s die deze middag worden gemaakt worden ’s avonds in de slotvoorstelling gebruikt. Zo ontstaat er een prachtig muzikaal portret van deze bijzondere mensen en hun belevenissen.

De slotvoorstelling is gratis bij te wonen en toegankelijk voor alle belangstellenden. Aanvang is om 20.00 uur in het Trefpunt@Holdert te Drachten. Deze productie in onderdeel van het Culturele Hoofdstad project Never Ending Orchestra en is tevens de start van de nieuwe stichting Noorderwind Muziekproducties.

Deze stichting bestaat uit verschillende ensembles en musici uit Noord-Nederland die in diverse samenstellingen bijzondere muziekprojecten en -producties ontwikkelen en uitvoeren. Noorderwind Muziekproducties kenmerkt zich door het spelen van klassieke muziek in bijzondere bezettingen met crossovers tussen andere muziekstromen en kunstdisciplines. Ze streeft ernaar de muziekproducties voor een breed publiek in de regio zichtbaar te maken.