Deze week in De Lawei

DRACHTEN - In De Lawei in Drachten zijn deze week de volgende voorstellingen te zien.

Scapino Ballet Rotterdam

Twools is een choreografische achtbaan die je in hoog tempo langs verschillende werelden voert. Een opwindende voorstelling vol vaart waarin korte dansstukken, van topchoreografen en nieuw talent, elkaar non-stop opvolgen. Gedanst door dansers van wereldklasse die moeiteloos omschakelen van de ene stijl in de andere. Bezoek deze originele, veelzijdige en virtuoze voorstelling van het Scapino Ballet donderdag 13 december om 20.00 uur.

Rockacademie

Jimi Hendrix, Robert Johnson, Janis Joplin, Brian Jones, Jim Morrison, Kurt Cobain en Amy Winehouse, allemaal behoren ze tot de Club van 27: iconische popmusici die op 27-jarige leeftijd zijn overleden. Een achtkoppige band, met de nieuwe generatie topmusici, brengt herkenbare songs en het origineel repertoire van deze bijzondere groep. Forever 27 is donderdag 13 december vanaf 20.30 uur te zien in De Lawei.

Stormram

Stormram is terug in De Lawei om het publiek een flinke portie noordelijke bravoure te tonen. Een avond vol theater, muziek en performance. Met onder andere exclusief de eerste schetsen van de nieuwe voorstelling van Homsk, een open repetitie van Tim Verbeek en de voorstelling Daar van het collectief Illustere Figuren. Natuurlijk is er ook dit jaar weer een doldwaas festivalhart met muziek en performances. Bezoek dit festival vol lef en chaos vrijdag 14 december vanaf 20.00 uur.

Toneelschuur Producties

Elke nacht haalt een insluiper het hele grachtenpand van Ina, een gescheiden vrouw van tegen de 70, overhoop. Er wordt wonderlijk genoeg niets vermist. Is er wel sprake van een inbraak? In ieder geval krijgt Ina nu elke dag haar kinderen te zien. Maar over hun moeder maken zij zich geen echte zorgen, daarvoor zijn ze te zeer vervuld van hun eigen problemen. Met dit ensemblestuk neemt Paul Knieriem afscheid van Toneelschuur Producties. Mis dit spectaculaire stuk dan ook niet, zaterdag 15 december vanaf 20.30 uur.

Moya Brennan

Verheug je met An irish Christmas op een rijke selectie traditionele Ierse en Europese kerstliederen en carols, maar ook op pareltjes uit Brennans solo repertoire en haar tijd met Clannad. Zwijmel mee met Carol of the bells, In the bleak midwinter, Noël en natuurlijk het betoverende in oud-Iers gezongen Oíche Chiúin, Stille nacht. Ga dinsdag 18 december vanaf 20.00 uur samen met Moya Brennan de kerstsfeer in.

Girl | Film

Girl schetst het leven van de 15-jarige Lara, wier grootste droom is om carrière te maken als ballerina. Maar haar lichaam stribbelt tegen, want Lara is geboren als jongen. Echter, samen met haar vader en jonge broertje tracht ze de wereld te trotseren. Bekijk Girl donderdag 13 of donderdag 20 december vanaf 20.30 uur. Maak de filmervaring compleet en geniet in theatercafé Hopper van een heerlijk arrangement. Bezoekers betalen dan maar € 17,50 voor een filmkaartje en een volledig verzorgde maaltijd.

Meer informatie en kaarten via www.lawei.nl