Wedstrijdverslag Steenwijker Boys 1 - Gorredijk 1

STEENWIJK - De wedstrijd Steenwijker Boys 1 - Gorredijk 1 eindigde in een 3-3 gelijkspel.

Na de overwinning vorige week op Trinitas vetrok de selectie van Gorredijk deze week vol vertrouwen naar Steenwijk om het op te nemen tegen het lager geplaatste Steenwijker Boys. De laatste ontmoeting tussen beide ploegen leverde een 0-5 overwinning op voor de Blauw-Witten.

De wedstrijd begon iets na 14.00 uur onder leiding van arbiter Stel en Gorredijk kreeg gelijk in de 1e minuut een domper te verwerken. Na een ongelukkige handsbal in de 16 kwam de bal op de stip te liggen en Michael ten Veen zorgde vanaf 11 meter voor een vroege voorsprong voor de thuisploeg.

Gorredijk liet zich echter niet van de wijs brengen en zocht gelijk de aanval. Kortom, Gorredijk was de bovenliggende partij. Het creëerde kans na kans en het was niet de vraag of de gelijkmaker zou vallen maar wanneer. In de 30e minuut was het dan zover. Na goed doorzetten van Jesmer de Vries viel dan de gelijkmaker en met deze stand zochten beide ploegen de warme kleedkamer op.

Daar waar Gorredijk in de eerste helft direct een goal tegen kreeg, gebeurde datzelfde in de eerste minuut van de tweede helft. Nu was het Steenwijker Boys die de goal moesten incasseren: een prima voorzet en het terugleggen zorgde ervoor dat Mart van der Tuin de bal makkelijk binnen kon tikken en de bezoekers op een terechte 1-2 voorsprong zette.

Gorredijk was op dat moment heer en meester en wist in de 55e minuut de voorsprong verder uit te bouwen wederom door Jesmer de Vries die met een hard, strak schot de doelman kansloos liet.

Nog 1 erbij en de wedstrijd dan rustig uitspelen was de gedachte. Het tegendeel was echter waar. Net als vorige week, verloor Gorredijk na de 1-3 de controle over de wedstrijd. Het uitvallen van Tristan Bijlsma en Arjen Bergsma hielp daarbij ook niet echter Steenwijker Boys ging steeds oppertunistischer voetballen en wist Gorredijk steeds meer onder druk te zetten en dit leverde resultaat op; in de 70e minuut viel de 2-3 en een droge schuiver vanaf de rand 16 zorgde in de 79e minuut opeens voor een gelijke stand en Gorredijk mocht in zijn handen knijpen dat in de laatste minuten de bal via de paal weer terugkwam in het veld anders had het nog en verlies partij aan de broek gekregen ook.

Al met al een puntendeling wat Gorredijk geheel aan zichzelf te wijten had en wat onnodig was geweest.

Smet op de wedstrijd waren de 10 (!) gele kaarten, waarvan er twee rood werden verdeeld over beide ploegen. Was het dan zo een harde wedstrijd? Nee, zeker niet, maar voor elk woord en wissewasje werd geel gegeven wat ook de snelheid uit de wedstrijd haalde.

Kortom, Gorredijk heeft zichzelf deze middag te kort gedaan en mag volgende week thuis tegen Dwingeloo de eerste helft van het seizoen afsluiten