Tennisclub LTC Gorredijk ontvangt bijdrage Rabobank Coöperatiefonds

GORREDIJK - Tennisclub LTC Gorredijk heeft een bijdrage gekregen van 7.500,- euro vanuit het Coöperatiefonds van Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland. Dit bedrag is bestemd voor de nieuwe duurzame LED verlichting.

Tennisclub LTC Gorredijk is een actieve club met ruim 200 leden van jong tot oud en draait volledig op eigen kracht. Het bestuur is trots op alle vrijwilligers die met veel inzet en enthousiasme de vele activiteiten organiseren. De verouderde verlichting met hoog energieverbruik is aan vervanging toe, de verwachting is dat de nieuwe LED verlichting een halvering van de energiekosten oplevert.

De nieuwe LED verlichting zal in maart 2019 worden geplaatst door Sportstroom uit Drachten. ,,Wij zijn super blij met de steun die we krijgen van de Rabobank”, aldus voorzitter Jan de Groot. Het Coöperatiefonds van Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland is er voor lokale maatschappelijke initiatieven die de leefbaarheid in de omgeving vergroten.

Leden van de ledenraad van de bank beslissen over de aanvragen. Het coöperatiefonds wordt gevormd vanuit het coöperatief dividend van de bank: een vorm van dividend uitkering waarmee een deel van de nettowinst van de bank ter beschikking wordt gesteld aan veelal maatschappelijke doelen.