Sterk deelnemersveld op 30ste Zaalvoetbaltoernooi Jubbega

Jubbega - Het 30ste Verfboer zaalvoetbaltoernooi, dat elk jaar rond de Kerstdagen in de MFC de Kompenije in Jubbega wordt gehouden, kent ook dit jaar weer een sterk deelnemersveld. Het toernooi start elke avond om 19:00 uur.

De deelnemers, die normaal uitkomen in de KNVB veldvoetbalcompetitie van 3de Divisie tot en met 5de klasse, zullen spelen om zo’n 3.000 euro aan prijzengeld. Dit jaar zijn er enkele wijzigingen in de opzet van het toernooi. Zo wordt er weer gespeeld op het originele formaat goals, er zijn geen gastspelers meer toegestaan en tot slot wordt er in twee maal twee poules gespeeld.

Poules

In de A poules zitten ploegen die uitkomen op minimaal tweede klasse op het veld, in de B poules zitten ploegen die uitkomen in de derde klasse en lager. Dit jaar zijn de pouleavonden op 20, 21, 22 en 28 december. Per poule gaan de nummers 1 en 2 door naar de finaleavond die op 29 december wordt gespeeld.

Op de finaleavond worden opnieuw twee poules afgewerkt en voor de nummer 1, 2 en 3 per poule ligt een geldprijs te wachten. Daarnaast is voor zowel de topscorer van de poules A en van de poules B een prijs beschikbaar. Alle wedstrijden worden geleid door KNVB scheidsrechters uit de hoogste regionen van het futsal.

De altijd actieve Supportersvereniging verzorgt de kaart verkoop, 4 euro per avond of 10 euro voor een doorloopkaart voor vier avonden. Ook organiseert zij elke avond een loterij met prijzen.

Indeling

Donderdag 20 december Poule A: GRC Groningen, Olyphia, Harkemase Boys, LAC Frisia, Bergum, SC Joure (ZA), Flevo Boys.

Vrijdag 21 december B: Gorredijk, Trinitas, UDIROS, Read Swart, Wispolia, Jubbega 2, Oldeholtpade.

Zaterdag 22 december B: Boornbergum (ZA), ODV, Helpman (ZA), Mildam, Waterpoort Boys, Haulerwijk, Blue Boys.

Vrijdag 28 december A: Zeerobben, Jubbega 1, Pelikaan S, Knickerbockers, Oerterp, Sneek Wit Zwart (ZO), Blauw Wit ‘34.