Dit zijn de tien populairste verhalen van 2015 op Gezondheidenco

Lemmer - Dagelijks verschijnen er verhalen en nieuwsberichten op Gezondheidenco.nl. Tijd om na een jaar eens de balans op te maken. De volgende tien verhalen werden vorig jaar het meest gelezen.

hart_joke_land

Hoe herken je een hartinfarct? Hartaanval vrouw anders dan man

Hoe herken je een hartinfarct? Hartaanval vrouw anders dan man. Hart- en vaatziekten zijn doodsoorzaak nummer één bij vrouwen. Hartinfarcten bij vrouwen worden nog wel eens gemist, doordat hun klachten niet lijken op die bij mannen.

Menstruatiepijn kan erg hinderlijk zijn. Wat kun je er tegen doen?

Een zeurend gevoel in de buik. Steken en krampen in de onderbuik. En een pijnlijke rug. Menstruatiepijn kan erg hinderlijk zijn. Wat kun je er tegen doen?

Zware griep verwacht

Iedereen had er over gedurende de wintermaanden. De Amerikaanse griep. De mailbox van Gezondheid & co stroomde vol met mailtjes van lezers die de griep hadden en het wel heel erg lang vonden duren.

Wat doet prednison en wanneer krijg je het?

Op nummer vier staat het medicijn Prednison. Wat doet prednison en wanneer krijg je het?

Hooikoorts? Je behandeling kan veel beter. Een paar goede tips!

Het lijkt wel of we door de veranderingen van het klimaat het hele jaar door last hebben vanhooikoorts. De een wat meer dan de ander. En daarom zette de redactie van Gezondheid & co alle tips op een rij.

Waar zit vitamine B12 in? En waarvoor is het goed?

Vitamine B12. Als je een tekort hebt of als je lichaam het helemaal niet meer opneemt, voel je je een wrak. Traplopen is dan alsof je een berg op moet en een supermarkt lijkt zo groot dat je het liefst na een bezoekje aan de groenteafdeling al naar de kassa wilt strompelen. Maar waar zit vitamine b12 in en waarom is het zo belangrijk? Vitamine B12 is nodig voor de aanmaak van rode bloedcellen en voor een goede werking van het zenuwstelsel.

Mijn kind kan maar niet slapen. Vraag en antwoord

Mijn kind kan niet slapen… En jij dus ook niet. En ook niet even rustig op de bank zitten om te ontspannen. Moedeloos wordt je er van. Want je weet dat je kind de volgende dag moe zal zijn op school en dat ook het humeur er niet beter op zal worden. Inmiddels staan er onder het bericht ruim 50 reacties van ouders met hetzelfde probleem. Ze vragen advies, komen met tips.

Geen operatie zonder narcose. Wat is narcose?

Geen operatie zonder narcose. Wat is narcose? Ook benieuwd naar het antwoord? Klik dan op deze link

Tinnitus. Vinding biedt hoop bij ernstig oorsuizen

Tinnitus. Vinding biedt hoop bij ernstig oorsuizen. De hele dag een piep of zoem in je oren hebben is geen pretje, voor sommigen zelfs een ware kwelling. Over de oorzaken van oorsuizen, ook wel tinnitus genoemd, is weinig bekend. Succesvolle behandelmethodes zijn schaars en genezen is niet mogelijk. Een ware hel volgens sommige mensen. Op dit verhaalwerd ook 130 keer gereageerd

Acnes. Buikpijn door een beknelde zenuw in de buik

Buikpijn door een beknelde zenuw. Chirurg Vincent Heemskerk van Ommelander Ziekenhuis Groep legde ons uit wat Anterior Cutaneous Nerve Entrapment Syndrome (ACNES), oftewel buikpijn door een beknelde zenuw is.
Meer verhalen lezen? Klik dan hier