Zingen en swingen op Korenfestival in Burgum

BURGUM - Tien koren, vier podia en volop zingen en swingen: zaterdag 7 oktober van 13.30 tot 17.00 uur wordt in Burgum weer het Korenfestival gehouden.

Op vier podia in het centrum zorgen maar liefst tien koren voor een gezellige muzikale middag. Zij zingen bij Beerda Mode, Blokker, Slagerij Klijn en Restaurant De Pleats en wisselen elk half uur van podium. De deelnemende koren zijn: Frouljuskoar Eigenwiis uit Warten, een koor met ruim 35 leden en een gevarieerd repertoire. Shantykoor de Feanstampers uit Warten heeft zo’n dertig leden en zingt heerlijke shanty’s, It Freya koar uit Feanwâlden bestaat louter uit dames en brengt een poprepertoire van de jaren zestig tot en met nu en Popkoor Wooman bestaat uit 32 dames uit de Trynwâlden, die allerlei popsongs in frisse arrangementen zingen.

POP4YOU uit Hurdegaryp is een vierstemmig gemengd koor en heeft een breed repertoire popmuziek. Koardinaasje is een vierstemmig, gemengd koor uit Eastermar, met een repertoire ‘van Bach tot Beatles’. Passion 2 Sing uit Kollumerzwaag is een popkoor met een gevarieerd repertoire. Swingkoor Burgum is een swingend koor, dat zangkunst en gezelligheid goed met elkaar kan combineren en Shantykoor De Brêgesjongers uit Opeinde behoort tot het neusje van de zalm in de noordelijke shantywereld.

Ook het gezellige repertoire van het bekende Shantykoor De Pypkesjongers uit Suwâld mag natuurlijk niet ontbreken op deze oergezellige Korendag.

Burgum heeft meer; er is altijd wat te doen. Voor een overzicht van alle activiteiten is er de website www.burgum.frl en de Facebookpagina Burgumheeftmeer.