Finalisten Fryske Battle voor Fryske Jûn bekend

Dokkum - De tien finalisten van de Fryske Battle zijn bekend. Fans kunnen tot en met 20 december stemmen op hun favoriet. Op 21 december wordt bekend gemaakt wie met onder andere Elske DeWall, De Kast en Vangrail optreedt tijdens de Fryske Jûn op 6 januari in AFAS Live in Amsterdam.

De volgende bands en artiesten hebben het tot de top 10 geschopt: SKÆVVER, Vocal Roses, Days to Imagine, MURK, Elsa Brouwer, Tribute to Adele, Smûk, Takes Two, Moniek Sings en Andre Kooistra. Op www.lc-fryskebattle.nl staan muziekvideo’s van deze talenten.

Via deze site kan ook op de bands en artiesten worden gestemd. De muzikant(e) of band met de meeste stemmen mag tijdens de Fryske Jûn het podium van AFAS Live betreden.

,,De echte strijd barst nu los”, zegt Simon Tol van Icons of Pop, die de Fryske Jûn organiseert. ,,We hebben in aanloop naar deze finale al gezien dat het een nek-aan-nekrace is. Het gaat ook niet om iets kleins: een optreden in een heel grote zaal, waar diezelfde avond ook De Kast, Tim Douwstra, Vangrail, Elkse DeWall, Gurbe Douwstra en Piter Wilkens een optreden verzorgen. Ook bijzonder: Grootkoor Friesland brengt deze avond het Fries volkslied ten gehore.”

Een Fryske Jûn op Amsterdamse bodem; het is een uniek gebeuren. De artiesten hebben er zin in om er een groot feest van te maken. Mensen die erbij willen zijn, kunnen via lc-fryskebattle.nl tickets voor dit muzikale evenement boeken.

De Fryske Battle wordt georganiseerd door de Leeuwarder Courant, in samenwerking met Icons of Pop.