Judoka’s van Kings in actie

Vandaag waren de Kings judoka's actief in Roden op de Noord-Nederlandse Kampioenschappen tot vijftien jaar. Dit is de eerste leeftijdscategorie waarin de judoka's zich individueel kunnen plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen in Leek.

In de klasse tot 34kg zaten twaalf judoka's waarvan zes judoka's bij de Kings trainen. Helaas wisten in de poule Mathijs Luinstra, Jayden Smits en Boaz Elzinga niet een prijs te winnen. Mark Klokman uit Feanwalden won het goud, Ruben Walinga uit Dronrijp won het zilver en Omar Rokic uit Sneek won het brons.

In de klasse tot 42kg was Thijs Boormsa uit Leeuwarden helaas te zwaar waardoor hij niet mee mocht doen. Marc Veenstra judoode goed, maar won ook geen prijs. Wesley Smid uit de Westereen was sterk en kwam goed de voorrondes door, uiteindelijk verloor Wesley de halve finale, maar herpakte zich goed in de wesdtrijd om het brons, deze werd binnen een paar seconden gewonnen met ippon.

In de klasse tot 50kg waren de Kings oppermachtig, Sem Walinga uit Dronrijp en Troy van der Veen uit Jistrum kwamen beide in de finale. Troy won dit en kreeg het goud omgehangen, Sem het zilver.

Bij de meiden judoode Minke de Ruiter uit de Westereen in de klasse tot 32kg. Ze had één judoka als tegenstander en Minke won het zilver.

In de klasse tot 36kg zaten Milou Hendriks en Margje Busstra, beide uit Grou. Margje judoode erg sterk met goeie worpen en won het brons, Milou wist alle wedstrijden te winnen en net als vorig jaar goud te winnen.

In de klasse tot 48kg stond Yanna Yu Kleinhuis uit Grou, deze judoka heeft flinke stappen gezet de afgelopen maanden en wist al haar wedstrijden te winnen en daarmee met een gouden medaille een plekje voor het NK bemachtigd.

In tot 52kg stonden Rixt Geertsma uit Feanwalden en Anna Fleur Visser uit Sint Anna Parochie. Anne Fleur verloor de eerste wedstrijd maar wist daarna twee op rij te winnen en het brons te verdienen. Rixt Geertsma was heel erg sterk en liep de voorrondes zonder problemen door, uiteindelijk om het brons maakte ze een geweldige ippon met een mooie voetveeg. Goud voor Rixt.

In de klasse tot 63kg stond Daphne de Jong uit Gytsjerk. Daphne maakte wat kleine fouten tegen de sterke Luna, verder won ze alle wedstrijden waardoor ze het zilver won.

Agnes Elzinga uit Munein is ontzettend sterk, maar was vandaag niet helemaal de Agnes die we wel kennen. Ze kon niet echt doorkomen met haar technieken, maar op strijdlust toch zeker een bronzen plak te bemachtigen.