Bedrijvigheid op Landgoed Lauswolt

BEETSTERZWAAG Landgoed Lauswolt in de steigers, het is een ongewoon beeld. Tijdens de periode van sluiting door de coronamaatregelen van het Beetsterzwaagse landgoed verrichtte Van Wijnen Gorredijk herstel- en vervangingswerkzaamheden aan het dak. Onder andere de vervanging van maar liefst 850 m2 dakleien.

Na ruim twee maanden van gedwongen sluiting vanwege de coronamaatregelen kan Lauswolt weer voorzichtig openen. Als alles volgens planning verloopt, opent Landgoed Lauswolt morgen, op Hemelvaartsdag, haar deuren weer voor hotelgasten. Een verfraaid Lauswolt. Lauswolt-directeur Marc van Gulick: “Ik kan niet wachten om onze gasten weer te ontvangen.”

Uitgelezen moment

De impact van de coronamaatregelen is immens. Toch had de plotselinge sluiting van het vijfsterrenhotel een voordeel. Het was dé kans om zonder overlast voor gasten een ingrijpend project als een dakrenovatie te realiseren. Van Wijnen werd geselecteerd voor de opdracht en kon snel met de uitvoering starten.

Jeroen van Balen, commercieel directeur Van Wijnen Gorredijk: In deze coronatijd staat veiligheid en gezondheid in het kwadraat voorop. Gelukkig konden wij tijdens de uitvoering snel blijven schakelen, tijdig materialen geleverd krijgen en de deadline halen.” Op het Lauswolt-terrein verbouwt Van Wijnen ook het Koetshuis tot vergader- en groepsaccommodatie.

Landgoed Lauswolt is een vijf-sterren hotel. Wie aankomt rijden ziet meteen al het monumentale herenhuis. Een imposant klassiek-historisch gebouw, daterend uit 1867 omgeven door een vijver, landschapstuin, 18-holes golfbaan en bossen. Het hotel heeft o.a. twee restaurants waarvan De Heeren van Harinxma bekroond is met een Michelinster.