Present houdt Social Hydrogen Challenge

DRACHTEN Afgelopen weekend zou de Nederlandse editie van de 24 uur Waterstof Challenge worden gehouden. Met deze actie wil de organisatie laten zien wat er vandaag al mogelijk is met emissieloos rijden op waterstof.

Als gevolg van de corona-maatregelen is de challenge echter uitgesteld. Om mensen een hart onder de riem te steken in deze lastige tijd, hebben de organisaties van de Waterstof Challenge en Stichting Present de handen ineengeslagen en de 24 uur Social Hydrogen Challenge bedacht.

Het doel van Waterstof Challenge was om diverse hulpvragen, uitgevoerd die door verschillende landelijke Present stichtingen waren aangemeld, uit te voeren. Om de verzoeken die uit het hele land kwamen zo goed mogelijk te kunnen bedienen werd er zijn de waterstofauto’s vanuit de regio Zuid-Holland, Utrecht en Overijssel gestart. Vervolgens werd gereden door veel andere provincies.

Ook Drachten stond op de kaart van de Social Hydrogen Challenge. Zaterdag kwam één van de waterstofauto’s bij bloembinderij De Rozeboom. Hier werden drie bossen bloemen opgehaald en gezelschapsspellen gehaald om te bezorgen bij drie maatschappelijke organisaties bij twee locaties van het Driestroomhuis en bij woonvorm ’t Skutsje.

Wethouder Piet de Ruiter was ook aanwezig. Hij vond dit een leuk initiatief omdat de actie duurzaamheid combineert met de inzet van Present om de inwoners van Smallingerland een hart onder de riem te steken.

Stichting Present is een makelaar in maatschappelijke betrokkenheid. Present slaat een brug tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden: ‘Zo brengen we een beweging op gang in de samenleving waarbij meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien’. Present is een landelijke organisatie, met 75 lokale stichtingen door heel Nederland en biedt de mogelijkheid om je in de eigen woonplaats in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. Meer info: www.presentsmallingerland.nl