Twee nieuwe aanwinsten voor Drachtster Boys

DRACHTEN Zodra het sporten in groepsverband weer losgaat, komen de 28-jarige Rudolf Banga en 19-jarige Thymo de Vries de eerste selectie van vv Drachtster Boys versterken. Banga komt over van Be Quick Dokkum en de Vries van vv Heerenveen.

“We zijn erg blij met de komst van Rudolf Banga. Hij is een ervaren en goede aanvaller die regelmatig zijn doelpunten maakt. En hij is zeer gedreven en gemotiveerd om bij ons te komen spelen. Een aanvaller als Banga willen we heel graag in onze selectie hebben die bovendien jonge spelers verder kan helpen in hun ontwikkeling”, aldus Gijs Lokhorst, voorzitter van vv Drachtster Boys.

Thymo de Vries is een aanvallende middenvelder die extra creativiteit in het spel van Drachtster Boys moet leggen. “Een speler met specifieke kwaliteiten die nog jong is en zich verder kan door ontwikkelen. We zijn blij dat we de Vries aan onze selectie kunnen toevoegen”, aldus Lokhorst.

Eerder deze week meldde Drachtster Boys met gepaste trots dat vijf spelers uit de eigen opleiding in de nieuwe a-selectie zijn opgenomen. Jolt Postma, Sander Postma, Wilco Berghoef, Lesley van Loon en doelman David van der Schaaf. “Het is fantastisch werk van en erkenning voor de gehele jeugdopleiding dat we deze stappen kunnen maken. Hier doen we het voor en laten zien dat talentvolle jeugd ook echt de kans krijgt om in het eerste elftal te spelen”, sluit Lokhorst trots af.

Frank Harmens maakt ook komend seizoen deel uit van de A-selectie. Daarmee is de selectie vrijwel rond.