Besparen op je autoverzekering doe je met deze 3 tips

Aangeboden door: HoyHoy

In Nederland ben je als eigenaar van een auto natuurlijk verplicht om je voertuig te verzekeren. Dit moet met minimaal een WA dekking. Voor de autobezitters kan dit een grote kostenpost zijn. Met name de jongere en oudere rijders moeten steeds hogere premies betalen door de verzekeraars. Met de onderstaande tips kun je alsnog een beetje geld besparen op de autoverzekering.

Verleng de verzekering niet automatisch

Allereerst is het hoe dan ook goed om de autoverzekering niet automatisch te verlengen. Je moet hier zeker bij stilstaan. Dit komt doordat de dekking van je huidige verzekering niet altijd meer nodig is. Met name de allrisk dekking is na een aantal jaar niet meer noodzakelijk. Bij een auto die tien jaar of ouder is kun je zelfs al gebruik maken van een WA dekking. Is je auto tussen de vijf en tien jaar oud? Kies dan voor een beperkt casco dekking, wat ook wel een WA+ verzekering wordt genoemde. Bij een jonge auto moet je toch kiezen voor een allrisk dekking.

Vergelijk de verzekeringen

Een andere methode waardoor je een goedkope autoverzekering kunt afsluiten is het vergelijken van alle opties. Hierbij is het dus ook weer van belang dat je de huidige verzekering niet automatisch verlengt. Eerst moet je namelijk alle opties even vergelijken. Hiervoor zijn er een aantal vergelijkingsplatformen beschikbaar op het internet. Door hiervan gebruik te maken kun je waarschijnlijk overstappen naar een andere verzekeraar waarbij de premie voordeliger is dan bij je huidige autoverzekering. Vergeet niet om goed op de dekking te letten, want dit kan per maatschappij verschillen.

Advies voor jongeren en ouderen

Jonge en oude bestuurders moeten dus normaliter meer premie betalen bij een autoverzekering. Daarom kan een jonge coureur het beste een kleine en lichte auto nemen. Hierdoor zal de premie relatief laag liggen. Ook is het verstandig om een jonge auto te nemen, dit kan namelijk tevens voordelig uitvallen. De oudere autobezitters kunnen het beste de auto op naam van hun partner zetten. Dit is voornamelijk handig als de partner jonger is of meer schadevrije jaren heeft.