‘Corona of niet, als beppe dit maar ziet’

DRACHTEN De jarige mevrouw Jonker heeft woensdagmorgen wel een hele speciale verrassing gekregen van haar kleinkinderen Ruben, Esther Christine en Sietze uit Drachten.

Vanwege alle toestanden rond het coronavirus kon niemand op visite komen bij de jarige, die 82 jaar is geworden. De kleinkinderen bedachten daar wat op, zodat de verjaardag van hun beppe wel konden worden gevierd. Ze gingen met spandoek en vlaggen voor haar aanleunwoning bij de Rispinge staan. ‘Corona of niet, als beppe dit maar ziet, lokwinkse’ was de boodschap voor hun beppe. Buurtbewoners vonden het prachtig.

Veilige afstand

Tijdens het zingen van ‘lang zal ze leven’ verscheen voor bij elk raam wel een gezicht. De mensen vonden het geweldig dat er weer een iets op straat gebeurde. Sietze pronkte met de Friese vlag en Christine legde de bloemen op afstand neer, zodat beppe ze kon pakken. Esther en Ruben hielden het spandoek vast. Vervolgens kletsten ze nog even met elkaar op veilige afstand. Het officiële cadeau voor beppe bestond uit een boekje met foto’s, gedichtjes, verhaaltjes en tekeningen van bijna de hele familie. Een cadeau waar ze komende weken veel aan zal hebben.