Gorredijk weer onderuit

GORREDIJK Gorredijk moest het afgelopen weekend opnemen tegen Oosterlittens. Dat de blauwwitten al langere tijd in zwaar weer zitten is wel duidelijk, met weer veel afwezigen.

De ploeg begon goed; het nam gelijk het initiatief en dat inzet, beleving en werklust noodzakelijk waren om een goed resultaat te behalen was goed doorgedrongen en leverde ook direct resultaat op. Gorredijk kreeg in de 10de minuut op ongeveer 20 meter van de goal een vrije trap; de trap van Jort Otten dreigde over te gaan maar door de wind daalde de bal plotseling en viel de bal zomaar achter de goalie van Oosterlittens: 1-0.

Gorredijk bleef de bovenliggende partij en in de 25ste minuut belandde de bal op de paal na goed doorzetten van Mart van der Tuin. De grootste kans om de voorspong verder uit te bouwen kwam op naam van Jesmer de Vries; na een afgeslagen aanval van Oosterlittens kon hij alleen op de keeper afgaan echter zijn schot ging hoog over.

Onheil

In een kwartier tijd na rust verspeelde Gorredijk de voorspong en stond het opeens met 1-3 achter; het onheil begon in de 55ste minuut; een identiek vrije trap als in de eerste helft kon door goalie Veenstra nog maar net gered worden maar direct daarna viel toch de 1-1 door Rykhelt Smink. In de 65ste minuut was er een doeltreffende aanval dwars door het midden van de Gordykster defensie: 1-2. Amper een paar minuten later kregen de bezoekers ook nog een penalty in de schoot geworpen na een dubieuze handsbal. Paulus Yde Walda faalde niet vanaf de stip: 1-3.

Echter Gorredijk wist het tij niet meer te keren; het kreeg een kwartier voor tijd zelf ook nog een penalty na het neerhalen van een speler; Mart van der Tuin verkleinde de marge nog naar 2-3 echter van een slotoffensief kwam het niet meer. In deze fase van de strijd kreeg Arne de Jong ook nog zijn tweede gele kaart en kon vast gaan douchen en zo blijft Gorredijk rode lantaarn-drager. Komend weekend ontvangt Gorredijk de ploeg van oud trainer Jacob Russchen, Surhuisterveen.