25ste keer ‘Slach om e Mar’

BURGUM In 2018 werd voor de 25ste keer de Slach om e Mar georganiseerd. Deze was nog geheel op de traditionele manier met zowel deelname van alle basisscholen uit Burgum alswel de startlocatie in het centrum. Zaterdag 11 april is de 27ste editie.

Destijds twijfelde het bestuur of er nog wel een 26ste editie zou komen. Toch werd besloten om ook voor de 26ste keer de ‘Slach om e mar’ te organiseren. Deze editie kenmerkte zich door de nieuwe startlocatie, namelijk het Wetter- en Willepark in Burgum. Omdat het steeds lastiger wordt om de hele organisatie van zo’n evenement rond te krijgen, is door het bestuur gekozen voor een andere opzet. De wegwedstrijd die 26 keer georganiseerd werd, wordt vervangen door een trailrun.

Trailrunning wil zeggen ‘off-road hardlopen’: door natuur, over smalle paadjes (Trails) en natuurlijke hindernissen. Steeds meer hardlopers zoeken deze uitdagingen op. Op zoek naar meer beleving in plaats van massale evenementen over asfalt en continu de focus op snellere tijden. Dicht bij de natuur, om de rust te ervaren en te ervaren hoe fraai de omgeving is.

Het bestuur heeft daarom drie voornamelijk onverharde routes uitgezet die allen rondom Burgum te lopen zijn. Het gaat om routes van 24, 12 en 10 km. Meer informatie: www.burgumtrail.nl